Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pohánková torta

27.08.2019 (30/2019) Príprava: 60 minút; Množstvo: 12 porcií
Pohánková torta
1 fotografia v galérii
Pohánková torta
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

200 g pohánkovej múky, 5 vajec, 160 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli, tuk na vymastenie formy

Plnka: 5 plátkov želatíny, 120 g kryštálového cukru, 500 g mäkkého tvarohu, 50 ml rumu, 50 ml portského vína, šťava a ostrúhaná kôra z 1 pomaranča, 400 ml šľahačkovej smotany, 350 g kompótových višní, 1 balenie červenej tortovej polevy

POSTUP:

1. Vajcia s kryštálovým a vanilínovým cukrom, 5 lyžicami vody a štipkou soli vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a cesto dáme do vymastenej tortovej formy. Pečieme 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a odstránime obruč. Korpus dvakrát vodorovne prekrojíme.

2. Tvaroh, rum, 100 g cukru, portské, pomarančovú kôru a šťavu vymiešame dohladka. Želatínu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, primiešame 6 lyžíc tvarohovej zmesi, potom spojíme so zvyšným tvarohom. Zmes dáme na 30 minút vychladnúť a stuhnúť. Smotanu vyšľaháme a zapracujeme do tvarohovej zmesi. Plnkou naplníme korpus a spojíme. Krémom natrieme vrch a boky torty.

3. Vrchnú časť torty ozdobíme odkvapkanými višňami. Tortovú polevu rozpustíme v 4 lyžiciach šťavy z višní a zapracujeme do nej 20 g cukru. Zvyšnú šťavu uvedieme do varu, zahustíme rozpustenou polevou a nalejeme na višne na torte. Pred podávaním dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 25 až 30 minút

 

 

Pokožke dáva suché a horúce počasie zabrať: Viete, ako si ju po lete oživíte?
Otvorená spoveď Bibiany Ondrejkovej: Pred týmto chce ochrániť svoje dcéry!
Zapečený syr

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×