Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Snehová torta s jahodami

05.09.2019 (29/2019) Príprava: 45 minút; Množstvo: 8 porcií
Snehová torta s jahodami
1 fotografia v galérii
Snehová torta s jahodami
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

6 bielkov, 300 g kryštálového cukru, 2 lyžice octu, 3 lyžice kakaa, 100 g horkej čokolády, 750 ml šľahačkovej smotany, jahody alebo iné drobné ovocie (maliny, černice, ríbezle...)

POSTUP:

1. Rúru predhrejeme na 180 °C. V mise dotuha vyšľaháme bielky, postupne pridáme cukor a vyšľaháme. Pridáme 1 až 2 lyžice octu a zamiešame. Našľahaný sneh zosklovatie, zhustne a bude držať tvar. Pridáme kakao preosiate cez sitko a polovicu čokolády nasekanej najemno. Všetko spolu premiešame.

2. Z masy vytvarujeme na papier korpus v tvare kruhu, ale nie celkom od okraja po okraj, lebo vytvorený korpus pri pečení trochu zväčší svoj objem. Pri vložení plechu do rúry znížime teplotu zo 180 °C na 150 °C a pečieme 75 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť, oddelíme papier na pečenie.

3. Šľahačku vyšľaháme, navrstvíme na korpus a posypeme ovocím a zvyškom posekanej čokolády.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Čas pečenia: 75 minút

 

 

Pokožke dáva suché a horúce počasie zabrať: Viete, ako si ju po lete oživíte?
Otvorená spoveď Bibiany Ondrejkovej: Pred týmto chce ochrániť svoje dcéry!
Zapečený syr

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×