Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečené koleno s borievkami

15.08.2019 (28/2019) Príprava: 40 minút; Množstvo: 4 až 6 porcií
Pečené koleno s borievkami
1 fotografia v galérii
Pečené koleno s borievkami
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 kg bravčového kolena, 5 bobkových listov (čerstvých), 6 borievkových bobúľ, 1 lyžica olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Koleno vykostíme a rozkrojíme na plát, položíme kožou dole, osolíme a okoreníme.

2. Na mäso poukladáme bobkové listy a borievky. Opatrne ho zvinieme a previažeme kuchynskou niťou.

3. Kožu potrieme olejom a vtrieme do nej dostatočné množstvo soli. Pečieme 20 minút na každých 450 g mäsa plus 20 minút navyše v rúre vyhriatej na 180 °C.

4. Vyberieme z rúry a pred porciovaním necháme 10 minút odpočinúť. Ihneď podávame. Ako prílohu podávame opekané zemiaky a zeleninový šalát.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 60 minút

 

 

Hubová polievka
Outfity slovenskej prezidentky z oficiálnych návštev: Všimli ste si tieto detaily?
Vizáž Zuzany Čaputovej očami svetových médií: „Aj nám Francúzom vyrazila dych“!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×