Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Prázdninová torta

14.08.2019 (28/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 12 porcií
Prázdninová torta
1 fotografia v galérii
Prázdninová torta
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

2 vajcia, 70 g kryštálového cukru, 70 g hladkej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 lyžice horúcej vody, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy

Plnka: 750 ml smotany na šľahanie, 2 konzervy mandarínkového kompótu, 2 balíčky pudingu bez varenia, sezónne ovocie na ozdobenie

POSTUP:

1. Vajcia vymiešame s cukrom dopenista, pridáme múku, prášok do pečiva a vodu. Všetko dôkladne vymiešame a dáme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť.

2. Do väčšieho hrnca s dobre tesniacou pokrievkou alebo do uzatvárateľnej nádoby nalejeme 500 ml smotany na šľahanie, oba mandarínkové kompóty aj so šťavou a prisypeme pudingové prášky. Zmes nemiešame, iba nádobu dobre uzavrieme a niekoľkokrát ňou dobre potrasieme.

3. Do plnky zamiešame časť umytého sezónneho ovocia, nanesieme ju na korpus, ozdobíme zvyšným ovocím a zvyšnou šľahačkou. Pred podávaním dáme dôkladne vychladiť.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 15 minút

 

 

Učí deti prežiť v prírode, vedie ich k hodnotám a spolupráci. Prečo sa o skautingu na Slovensku veľa nehovorí?
Speváčka Adele priznala rozpad manželstva: Toto je jej náhrada za manžela!
Bude chrípka zabíjať? Epidemiológ hovorí, ako sa brániť a či očkovanie pomáha

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×