Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hrachová polievka s haluškami

13.08.2019 (28/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Hrachová polievka s haluškami
1 fotografia v galérii
Hrachová polievka s haluškami
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

400 g sterilizovaného hrášku, 3 mrkvy, soľ, 30 g masla, 1 lyžička vegety, mleté čierne korenie, petržlenová vňať na posypanie

Halušky: 2 lyžice polohrubej múky, 1 vajce, 1 lyžička masla, voda

POSTUP:

1. Mrkvu očistíme, nakrájame na kocky a podusíme na rozpustenom masle. Pridáme scedený hrášok a podlejeme vodou. Ochutíme soľou, vegetou a korením a varíme, kým zelenina nezmäkne.

2. Z múky, trochy vody, vajca, masla a zo štipky soli pripravíme hustejšie cestíčko. Podľa potreby pridáme ďalšiu múku. Z cesta lyžičkou odoberáme malé kúsky, ktoré zavaríme do polievky. Povaríme približne ďalších 5 minút.

3. Polievku rozdelíme do tanierov a pred podávaním ju posypeme petržlenovou vňaťou.

 

 

Jadranské more ako ste ho ešte nezažili: Spoznajte jeho ostrovy a zákutia loďou!
V 26 rokoch bola chorá, vyhorená a nešťastná. Potom prešla 4 200 kilometrov naprieč USA, aby našla pokoj
Pri varení mala stále pocit, že v kuchyni nie je sama: Keď sa raz obzrela, neverila vlastným očiam!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×