Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové pirohy so špenátom

08.08.2019 (23/2019) Príprava: 50 minút; Množstvo: 4 porcie
Zemiakové pirohy so špenátom
1 fotografia v galérii
Zemiakové pirohy so špenátom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

400 g v šupke uvarených zemiakov, 600 g tvarohu, 1 žĺtok, polohrubá múka podľa potreby, soľ, múka na posypanie dosky

Plnka: 150 g tvarohu, 100 g čerstvého špenátu

POSTUP:

1. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. Pridáme tvaroh, žĺtok a štipku soli. K mase podľa potreby prisypeme múku a vypracujeme hladké tuhšie cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska.

2. Listy špenátu krátko povaríme na sitku v pare nad vriacou vodou. Necháme vychladnúť, nadrobno nakrájame a zmiešame s tvarohom, ochutíme soľou.

3. Plnku rozdelíme na kolieska, preložíme na polovicu a okraj popritláčame. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať a podávame.

Náš tip: Pred podávaním môžete pirohy posypať hrudkovým tvarohom a čerstvými nasekanými bylinkami

 

 

Jadranské more ako ste ho ešte nezažili: Spoznajte jeho ostrovy a zákutia loďou!
V 26 rokoch bola chorá, vyhorená a nešťastná. Potom prešla 4 200 kilometrov naprieč USA, aby našla pokoj
Pri varení mala stále pocit, že v kuchyni nie je sama: Keď sa raz obzrela, neverila vlastným očiam!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×