Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrónový perník

07.08.2019 (23/2019) Príprava: 50 minút; Množstvo: Pre celú rodinu
Citrónový perník
1 fotografia v galérii
Citrónový perník
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

2 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 3 lyžice kakaa, 150 ml oleja, 1 lyžička mletej škorice, 1 lyžička sódy bikarbóny, 400 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 500 ml mlieka, čokoládová poleva, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu

Krém: 250 g tuku (Hera), 150 g práškového cukru, 100 g mletých orechov, ostrúhaná kôra z 1 citróna, 1 balíček vanilínového cukru, 50 ml umu, 1 Zlatý klas, 500 ml mlieka

POSTUP:

1. Vo väčšej mise vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme kakao, olej, škoricu, sódu bikarbónu preosiatu spolu s múkou a s práškom do pečiva. Nakoniec do zmesi zapracujeme mlieko. Cesto prelejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme približne 20 minút v rúre vyhriatej na 150 °C.

2. Krém: Zo Zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding a necháme úplne vychladnúť. Tuk vymiešame s cukrom, pridáme orechy, citrónovú kôru, vanilínový cukor a um.

3. Do maslového krému postupne zapracujeme puding. Krém rovnomerne natrieme na upečený korpus. Vrch pokvapkáme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 20 minút

 

 

Jadranské more ako ste ho ešte nezažili: Spoznajte jeho ostrovy a zákutia loďou!
V 26 rokoch bola chorá, vyhorená a nešťastná. Potom prešla 4 200 kilometrov naprieč USA, aby našla pokoj
Pri varení mala stále pocit, že v kuchyni nie je sama: Keď sa raz obzrela, neverila vlastným očiam!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×