Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Klobásové koláčiky

25.07.2019 (27/2019) Príprava: 40 minút; Množstvo: 50 kusov
Klobásové koláčiky
1 fotografia v galérii
Klobásové koláčiky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

350 g hladkej múky, 250 g stuženého tuku, 200 ml kyslej smotany, 1 domáca klobása, vajce na potretie, strúhaný tvrdý syr na posypanie, soľ, múka na posypanie dosky

POSTUP:

1. Z múky, tuku a zo smotany vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme prikryté 12 hodín odstáť v chladničke.

2. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 milimetre. Povykrajujeme kvetinky (kolieska so zúbkovaným okrajom), ktoré poukladáme na suchý plech, potrieme vajcom rozšľahaným s trochou vody a osolíme.

3. Na každý kvietok položíme koliesko klobásy a opäť potrieme vajcom. Na klobásu položíme malé koliesko vykrojené zo zvyšného cesta. Opäť potrieme vajcom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme vychladnúť a podávame ako chuťovku k alkoholu.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

 

Odvážna hviezda zo seriálu Dr. House: Pre zvieratá donaha!
Mexické tortily
Drogy a alkohol sú minulosťou. Z Kate Moss je triezva elegantná dáma, môže za to tento muž!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×