Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hovädzina na káve

22.07.2019 (17/2019) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Hovädzina na káve
1 fotografia v galérii
Hovädzina na káve
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g hovädzej sviečkovice alebo falošnej sviečkovice, 7 plátkov slaniny (ideálne pancetty), 2 veľké cibule, 500 ml silnejšej kávy, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

1. Slaninu poukladáme na dno zapekacej misy (bez oleja). Na ňu nasypeme na hrubšie krúžky nakrájanú cibuľu, na to položíme mäso, ktoré sme predtým sprudka opiekli na panvici z každej strany. Zalejeme kávou bez usadeniny, osolíme a okoreníme.

2. Zakryté pečieme 30 minút na teplote 180 °C. Potom mäso otočíme a pečieme ďalších 30 minút.

3. Mäso odkryjeme a dopečieme ďalších 10 minút, priebežne podlievame kávovou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi.

Náš tip: Mäso sa dá robiť aj v kotlíku vonku.

 

Hubová polievka
Outfity slovenskej prezidentky z oficiálnych návštev: Všimli ste si tieto detaily?
Vizáž Zuzany Čaputovej očami svetových médií: „Aj nám Francúzom vyrazila dych“!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×