Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ľahký jahodový koláč

12.07.2019 Príprava: 30 minút; Množstvo: Pre celú rodinu
Ľahký jahodový koláč
1 fotografia v galérii
Ľahký jahodový koláč
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

6 vajec, 300 g práškového cukru, 350 g hrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, jahody, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky, cukor a 9 lyžíc teplej vody vyšľaháme dopenista. K žĺtkom pridáme múku a prášok do pečiva a zapracujeme. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.

2. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme naň cesto a navrch poukladáme očistené jahody.

3. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180 ˚C. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky a posypeme cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

 

Grilované kuracie krídelká
S dávnym priateľom sa stretli v nemocnici. Jeho obraz spadol presne vtedy, keď sa to stalo!
Boris Valábik: Nie je ľahké zaspávať s tým, že na druhý deň sa musíte pobiť so 110-kilovým chlapom

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×