Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cheesecake bez múky

06.07.2019 (14/2019) Príprava: 45 minút; Množstvo: 8 porcií
Cheesecake bez múky
1 fotografia v galérii
Cheesecake bez múky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

Korpus: 150 g mletých vlašských orechov, 50 g masla, 1 lyžica trstinového cukru

Plnka: 250 g jemného tvarohu, 125 g mascarpone, 50 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice citrónovej šťavy, 3-5 lyžíc trstinového cukru

Puding: 150 ml smotany na šľahanie, 50 g 70 % horkej čokolády, 3 žĺtky, 3 lyžice trstinového cukru

POSTUP:

1. Orechy pomelieme a zmiešame so zmäknutým maslom a s cukrom. Zmes natlačíme rukami do tortovej formy s priemerom 18 cm. Dáme zachladiť do chladničky.

2. Zmiešame tvaroh s mascarpone. Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Podľa chuti osladíme cukrom. V miske vyšľaháme smotanu na šľahanie, ktorú po častiach zapracujeme do tvarohovej zmesi. Hotovú plnku navrstvíme na korpus a dáme naspäť do chladničky.

3. Nad parou v miske rozpustíme čokoládu. V miske metličkou vymiešame žĺtky s cukrom. Do hrnca dáme zohrievať smotanu. Sledujeme ju, smotana by nemala zovrieť. V momente, keď sa po krajoch začnú objavovať bublinky, stiahneme ju z plameňa. Za stáleho miešania žĺtkov vlejeme do misky tretinu horúcej smotany. Premiešame, aby sa vyrovnala teplota. Zmes z misky vlejeme do hrnca k dvom tretinám smotany. Premiešame, pridáme roztopenú čokoládu, vrátime na menší plameň. Za stáleho miešania sa žĺtky nezrazia, zmes začne pomaly hustnúť. Vtedy stiahneme z plameňa a necháme chladnúť.

4. Keď už je puding takmer vychladnutý, navrstvíme ho na tvarohovú časť cheese­caku. V chladničke necháme celú tortu úplne stuhnúť, najlepšie cez noc.

 

Ako prvá Slovenka v UNESCO spolurozhoduje o kultúrnom dedičstve: Či chceme, alebo nie, trocha nám trčí slama z čižiem
Grilované kuracie krídelká
S dávnym priateľom sa stretli v nemocnici. Jeho obraz spadol presne vtedy, keď sa to stalo!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×