Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenské pečienkové rizoto

02.07.2019 (13/2019) Príprava: 20 minút; Množstvo: 2 porcie
Slovenské pečienkové rizoto
1 fotografia v galérii
Slovenské pečienkové rizoto
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

300 g kuracej pečienky, olivový olej, 1 cibuľa, 200 g mrazenej zeleniny, 200 g čerstvých húb (hliva alebo šampiňóny), soľ, petržlenová vňať, 300 ml cestovinovej ryže, 1 lyžica kečupu, mleté čierne korenie, strúhaný tvrdý syr na posypanie

POSTUP:

1. Umyté a osušené pečienky nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame, huby očistíme a nakrájame.

2. Pečienky prudko opečieme na rozpálenom oleji, krátko podusíme a odstavíme. Na druhej panvici ohrejeme trochu oleja, pridáme cibuľu, huby, soľ a mrazenú zeleninu. Dusíme, až vyvaríme všetku tekutinu. Do zeleninového základu pridáme pečienku, kečup a cestovinu. Zalejeme 500 ml vriacej vody a na miernom ohni povaríme 10 minút.

3. Hotové rizoto premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Na tanieri posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

Ako prvá Slovenka v UNESCO spolurozhoduje o kultúrnom dedičstve: Či chceme, alebo nie, trocha nám trčí slama z čižiem
Grilované kuracie krídelká
S dávnym priateľom sa stretli v nemocnici. Jeho obraz spadol presne vtedy, keď sa to stalo!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×