Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mrkvovo-zelerové fašírky

30.06.2019 (13/2019) Príprava: 40 minút; Množstvo: 6 porcií
Mrkvovo-zelerové fašírky
1 fotografia v galérii
Mrkvovo-zelerové fašírky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 väčšie mrkvy, 1/2 zeleru, 2 vajcia, 1 cibuľa, 3 lyžice hladkej múky, 2 lyžice strúhanky, 200 g tvrdého syra, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžička majoránu, 1 lyžička rasce, 1/2 lyžičky korenia čili, soľ, mleté čierne korenie, vajce a strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie

POSTUP:

1. Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme ošúpanú a najemno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Dobre premiešame, pridáme majorán, rascu, čili, korenie a soľ. Nakoniec do zmesi zamiešame vajcia, najemno postrúhaný syr, múku a strúhanku.

2. Zo zmesi tvarujeme väčšie guľky, ktoré roztlačíme v dlani na fašírky. Každú fašírku obalíme v rozšľahanom vajci a v strúhanke.Recept od Eugénie Valachovičovej z Vranova nad Topľou

 

Ako prvá Slovenka v UNESCO spolurozhoduje o kultúrnom dedičstve: Či chceme, alebo nie, trocha nám trčí slama z čižiem
Grilované kuracie krídelká
S dávnym priateľom sa stretli v nemocnici. Jeho obraz spadol presne vtedy, keď sa to stalo!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×