Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hruškovo-čokoládový koláč

14.06.2019 (11/2019) Príprava: 35 minút; Množstvo: 8 porcií
Hruškovo-čokoládový koláč
1 fotografia v galérii
Hruškovo-čokoládový koláč
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

90g masla, 100g čokolády (aspoň 60 %), 110g krupicového cukru, 4 vajcia, 110g mletých mandlí alebo lieskovcov, 1 veľká hruška

POSTUP:

1. V hrnci nad parou rozpustíme maslo s čokoládou a necháme vychladnúť.

2. Vyšľaháme žĺtky s cukrom a pridáme vychladnutú čokoládu. Prisypeme mleté oriešky (mandle/lieskovce) a nakoniec stierkou primiešame osobitne vyšľahaný sneh z bielkov.

3. Formu s priemerom 24 cm vystlieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170°C. Cesto nalejeme do formy a navrch naukladáme očistené nakrájané hrušky. Pečieme 30-35 minút. Koláč nakrájame až po vychladnutí.

Náš tip: Celý koláčik môžete ešte jemne potrieť džemom.

 

Slaná čokoláda a pralinky, olivový olej. Slovinská riviéra vás starobylými uličkami prenesie do Benátok
Románik a spoločné dieťa? Americký portál oslovil priateľov Lady Gaga, povedali to jasne!
Veštenie z kávy zo zábavy sa skončilo príbehom ako z románu. Osudové stretnutie na pláži!

 

 

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×