Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Batatová štrúdľa so syrom feta

10.06.2019 (11/2019) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Batatová štrúdľa so syrom feta
1 fotografia v galérii
Batatová štrúdľa so syrom feta
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 batat, 2 mrkvy, 1 lyžica kokosového oleja, soľ, 3 vetvičky tymianu, 1 lyžička rímskej rasce, 1 balenie lístkového cesta, 100 g syra feta, vajce na potretie, sezam na posypanie

POSTUP:

1. Batat a mrkvu poumývame, nakrájame na malé kocky, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, naolejujeme, osolíme, posypeme rascou, tymianom a pečieme v rúre pri teplote 200 °C približne 15 minút.

2. Lístkové cesto rozvaľkáme, poukladáme vychladnutú upečenú zmes, rozmrvíme syr feta a zatočíme do závinu.

3. Povrch popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a pečieme dozlatista 20-25 minút pri teplote 180 °C.

 

Svätyne, gejše, najmodernejšie technológie a obrovský ekonomický triumf. Deje sa rozkvet Japonska na úkor tradícií?
Mohla byť českou prvou dámou, všetko je inak: Kateřina Brožová to povedala otvorene!
Pracuje s utečencami na Slovensku: Utečenci prežili toľko zla, že niektorí sa v noci pomočovali a obhrýzali si nechty

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×