Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krokety s dipom

18.06.2019 (12/2019) Príprava: 45 minút; Množstvo: 4 porcie
Krokety s dipom
1 fotografia v galérii
Krokety s dipom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 vajcia uvarené natvrdo, 5 lyžíc medvedieho cesnaku nasekaného najemno, 1-2 lyžice strúhanky, 1 surové vajce

Bešamel: 20 g masla, 20 g polohrubej múky, 150 ml mlieka, soľ, čierne korenie

Dip: jogurt, soľ, medvedí cesnak

POSTUP:

1. Na panvici roztopíme maslo, pridáme polohrubú múku a miešame, kým nevznikne hladká svetlá zápražka. Za stáleho miešania postupne prilievame studené mlieko a povaríme 20 minút. Hotovú omáčku osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

2. K vajíčkam nasekaným nadrobno pridáme hustý hladký bešamel, medvedí cesnak, strúhanku a surové vajíčko.

3. Z chladnej hmoty tvarujeme rukami krokety. Máme dve možnosti: Môžeme ich obaliť v trojobale a vypražiť dozlatista alebo ich dáme na papier na pečenie a pečieme približne 25 minút na 180 °C.

4. Podávame s jogurtovým dipom, ktorý sme pripravili zmiešaním najemno nasekaného medvedieho cesnaku, jogurtu a soli podľa chuti.

 

Ako prvá Slovenka v UNESCO spolurozhoduje o kultúrnom dedičstve: Či chceme, alebo nie, trocha nám trčí slama z čižiem
Grilované kuracie krídelká
S dávnym priateľom sa stretli v nemocnici. Jeho obraz spadol presne vtedy, keď sa to stalo!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×