Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sviečkovica s pečeňou

08.06.2019 (11/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Sviečkovica s pečeňou
1 fotografia v galérii
Sviečkovica s pečeňou
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

600 g sviečkovice, 100 g kuracej pečene, 50 ml červeného vína, 200 ml vývaru, 1 pohár sterilizovanej špargle, olej, maslo, soľ, mleté čierne korenie, worcesterská omáčka, hladká múka, ½ lyžičky cukru

POSTUP:

1. Sviečkovicu pokrájame na plátky, mierne vyklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme worcesterskou omáčkou, sformujeme do okrúhleho tvaru a z oboch strán prudko opečieme na rozpálenom oleji.

2. Časť tuku po opekaní zlejeme z panvice, pridáme nakrájanú kuraciu pečeň, krátko opečieme, pridáme cukor, poprášime trochou hladkej múky a premiešame. Opražíme, zalejeme vývarom a povaríme, až kým sa šťava nezačne oddeľovať od tuku. Takto pripravenú šťavu zjemníme maslom a vínom. Znova krátko povaríme.

3. Pri servírovaní plátky polejeme šťavou a obložíme pečeňou a špargľou, ktorú sme zohriali na masle.

 

Ako prvá Slovenka v UNESCO spolurozhoduje o kultúrnom dedičstve: Či chceme, alebo nie, trocha nám trčí slama z čižiem
Grilované kuracie krídelká
S dávnym priateľom sa stretli v nemocnici. Jeho obraz spadol presne vtedy, keď sa to stalo!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×