Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hubové taštičky

16.06.2019 (11/2019) Príprava: 40 minút; Množstvo: 4 porcie
Hubové taštičky
1 fotografia v galérii
Hubové taštičky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 lístkové cesto (300 g), 1 krajec bieleho chleba alebo rožok, 5 lyžíc mlieka, 50 g šampiňónov, 1 lyžica oleja, 150 g mletého bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, provensalské korenie, hladká múka, 2 žĺtky, 2 lyžice mlieka, sladká paprika

POSTUP:

1. Chlieb alebo rožok nakrájame a pokropíme mliekom. Očistíme šampiňóny, nakrájame ich na malé kúsky a krátko opražíme na oleji.

2. Z pečiva vytlačíme mlieko. Mäso, chlieb, šampiňóny a bylinky dobre zmiešame, ochutíme soľou a koreninami.

3. Lístkové cesto vyvaľkáme na troche múky, rozkrájame na 20 obdĺžnikov a na každý dáme trochu plnky. Okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom, prehneme ich a dobre pritlačíme.

4. Taštičky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zmiešame zvyšný žĺtok s mliekom, potrieme vrch taštičiek a posypeme paprikou. Pečieme 12-15 minút pri teplote 225 °C.

 

Ako prvá Slovenka v UNESCO spolurozhoduje o kultúrnom dedičstve: Či chceme, alebo nie, trocha nám trčí slama z čižiem
Grilované kuracie krídelká
S dávnym priateľom sa stretli v nemocnici. Jeho obraz spadol presne vtedy, keď sa to stalo!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×