Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodová žemľovka

06.06.2019 (10/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 8 porcií
Jahodová žemľovka
1 fotografia v galérii
Jahodová žemľovka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 vianočka, 500 g čerstvých jahôd, 250 g mäkkého tvarohu, 3 vajcia, 1 balenie vanilínového cukru, 200 ml mlieka, 4 lyžice práškového cukru

POSTUP:

1. Do misy nalejeme mlieko, pridáme 1 lyžicu práškového cukru, 2 žĺtky a rozmiešame metličkou. Vianočku nakrájame na 3 cm pláty a namáčame v mliekovej zmesi. Do vymastenej a strúhankou vysypanej zapekacej formy ukladáme vedľa seba namočené kúsky vianočky.

2. Tvaroh zmiešame s 1 žĺtkom a s 1 lyžicou práškového cukru. Dáme ho na vrstvu vianočky.

3. Jahody očistíme a nakrájame na polovice. Pridáme k nim vanilínový cukor a navrstvíme ich na tvaroh. Potom dáme zase vrstvu namočenej vianočky.

4. Žemľovku vložíme do vyhriatej rúry na 15-20 minút pri 180 °C. Pred koncom pečenia vyšľaháme sneh z bielkov s 2 lyžicami práškového cukru. Natrieme ho navrch žemľovky a pokračujeme v pečení ešte 5 minút. Hotovú žemľovku môžeme posypať práškovým cukrom.

 

Svätyne, gejše, najmodernejšie technológie a obrovský ekonomický triumf. Deje sa rozkvet Japonska na úkor tradícií?
Mohla byť českou prvou dámou, všetko je inak: Kateřina Brožová to povedala otvorene!
Pracuje s utečencami na Slovensku: Utečenci prežili toľko zla, že niektorí sa v noci pomočovali a obhrýzali si nechty

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×