Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cesnakové ulity s pistáciami

21.05.2019 (9/2019) Príprava: 45 minút; Množstvo: 10 porcií
Cesnakové ulity s pistáciami
1 fotografia v galérii
Cesnakové ulity s pistáciami
Autor fotografie: Dušan Kŕístek

POTREBUJEME:

Cesto: 600 g špaldovej múky, 2 žĺtky, 1 sušené droždie, 2 lyžičky soli, 200 ml oleja, 300 ml teplého mlieka

Plnka: 3 uvarené zemiaky v šupke, 200 g tuku, 1 hlavička cesnaku, 1 lyžička mletej papriky, 1 lyžička soli, 1 vajce na potretie, 100 g slaných sekaných pistácií

POSTUP:

1. Suroviny na cesto dohladka vymiesime a necháme kysnúť 30 minút.

2. Zemiaky postrúhame najemno, pridáme zmäknutý tuk, soľ, papriku, pretlačený cesnak a všetko spolu vymiešame. Cesto rozdelíme na 3 časti a spravíme bochníky.

3. Každý bochník rozvaľkáme, natrieme jednou tretinou plnky, zrolujeme a krájame na šírku asi 2,5 cm. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme pistáciami. Necháme ešte 20 minút kysnúť a pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút.

 

Svätyne, gejše, najmodernejšie technológie a obrovský ekonomický triumf. Deje sa rozkvet Japonska na úkor tradícií?
Mohla byť českou prvou dámou, všetko je inak: Kateřina Brožová to povedala otvorene!
Pracuje s utečencami na Slovensku: Utečenci prežili toľko zla, že niektorí sa v noci pomočovali a obhrýzali si nechty

 

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×