Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špaldové pizza tyčinky

21.04.2019 (15/2019) Príprava: 20 minút; Množstvo: 8 porcií
Špaldové pizza tyčinky
1 fotografia v galérii
Špaldové pizza tycinky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1/2 šálky vlažnej vody, 2 lyžičky medu,1 lyžička sušeného droždia, 2 hrnčeky špaldovej múky, soľ, sušené bylinky (tymian, rozmarín), 1 lyžica olivového oleja, kvások

Cesnakový dip: 125 ml kyslej smotany, 1/2 črievka taveného syra, 2 strúčiky cesnaku, soľ a čierne korenie podľa chuti. (Všetko spolu dôkladne premiešame.)

Dip z jarnej cibuľky: 125 ml kyslej smotany; 1/2 črievka taveného syra, 1 šalotka, soľ a červená paprika (Šalotku nakrájame na malé kúsky. Všetko spolu dôkladne premiešame. V prípade nutnosti mixujeme ponorným mixérom.)

POSTUP:

1. Kvások pripravíme zmiešaním droždia, medu a vlažnej vody. Do väčšej misy pridáme múku, soľ, bylinky, olej a nakysnutý kvások. Všetko spolu poriadne premiesime rukou. Vrch a okraj nádoby poprášime múkou, aby sa cesto pri kysnutí neprilepilo. Prikryjeme utierkou a uložíme na teplé miesto. Cesto necháme kysnúť asi 1 hodinu.

2. Cesto jemne vyvaľkáme na plát vysoký približne 2 cm. Nakrájame na požadovaný tvar. Pečieme na papieri na pečenie na 200 °C asi 10 minút. Tyčinky môžeme pred pečením posypať hrubozrnnou soľou.

3. Podávame s dipom.

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×