Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Karamelová bábovka

20.04.2019 (15/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 16 porcií
Karamelová bábovka
1 fotografia v galérii
Karamelová bábovka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

50 g hladkej múky, 50 g hrozienok, 20 g pšeničných otrúb, 150 g trstinového cukru, 200 ml roztopeného masla, 1 lyžička korenia do jablkového závinu, 100 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 50 g kakaa, 150 g mletých orechov, 4 vajcia

POSTUP:

1. V hladkej múke pováľame umyté a odkvapkané hrozienka. Pšeničné otruby opečieme nasucho. Trstinový cukor roztopíme na karamel. Vmiešame roztopené maslo a korenie.

2. V polohrubej múke rozmiešame prášok do pečiva, kakao a mleté orechy. Zmiešame o ostatnými ingredienciami a nakoniec pridáme vajcia.

3. Formu vymastíme olejom a vysypeme mletými ovsenými vločkami. Vylejeme cesto a pečieme 50 až 60 minút pri 180 °C.

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×