Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vyprážané vajcia

22.04.2019 (16/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 3 porcie
Vyprážané vajcia
1 fotografia v galérii
Vyprážané vajcia
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

6 natvrdo uvarených vajec, 60 g masla, 1 žĺtok, 1 žemľa, 5 lyžíc mlieka, soľ, hrubá múka, strúhanka, 1 bielok, olej

POSTUP:

1. Natvrdo uvarené vajcia prekrojíme a žĺtky vyberieme. Žemľu nakrájanú na malé kúsky namočíme v mlieku a vyžmýkame. V  miske vymiešame žĺtky so žemľou, maslom, surovým žĺtkom a soľou.

2. Takto pripravenú masu naplníme do uvarených bielkov, každé dve polovice vajec spojíme, obalíme v múke, potom v  rozšľahanom bielku a nakoniec v  strúhanke. Vypražíme na horúcom oleji.

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×