Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slaný závin s medvedím cesnakom

19.04.2019 (16/2019) Príprava: 25 minút; Množstvo: pre celú rodinu
Slaný závin s medvedím cesnakom
1 fotografia v galérii
Slaný závin s medvedím cesnakom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g lístkového cesta, 150 g topeného syra, 1 vajce, 5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 150 g šunky, soľ, mleté čierne korenie, olej, viazanička medvedieho cesnaku, hladká múka na posypanie dosky

POSTUP:

1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Medvedí cesnak preberieme, umyjeme, osušíme a nadrobno nakrájame. Na panvici ohrejeme trochu oleja, na ktorom speníme cibuľu dosklovita. Pridáme medvedí cesnak, osolíme, okoreníme a krátko podusíme. Do zmesi pridáme topený syr a za stáleho miešania úplne rozpustíme. Nakoniec primiešame nasekaný cesnak, zamiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.

2. Lístkové cesto rozvaľkáme na väčší plát na pomúčenej doske. Plát cesta potrieme hrubšou vrstvou syrovej zmesi, na ktorú poukladáme plátky šunky. Cesto zrolujeme do tesného závinu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Závin potrieme rozšľahaným vajcom a dáme na 20 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Po upečení vyberieme z rúry a závin ešte horúci nakrájame.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 4

Náš tip: Keď sa skončí sezóna medvedieho cesnaku, použite lístky mladého špenátu, prípadne mrazený špenát

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×