Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Veľkonočný bochník

11.04.2019 (13/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 6 porcií
Veľkonočný bochník
1 fotografia v galérii
Veľkonočný bochník
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g polohrubej múky, 150 g masla, štipka soli, citrónová kôra, 280 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 30 g droždia, 100 ml mlieka, 1 lyžička kryštálového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 3 žĺtky, 2 bielky, 2 vajcia, 100 g hrozienok, 70 g mandlí

POSTUP:

1. Múku premiešame so štipkou soli, pridáme zmäknuté maslo, citrónovú kôru, práškový a vanilínový cukor. Z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, vylejeme ho do múky.

2. Pridáme v smotane rozšľahané žĺtky a vajcia. Všetko premiešame. Nakoniec vmiesime hrozienka a posekané mandle. Cesto necháme vykysnúť.

3. Cesto upravíme do bochníka, preložíme na vymastený plech a necháme ešte 30 minút kysnúť. Pred pečením ho narežeme, natrieme rozšľahanými bielkami, posypeme mandľami a upečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 45 minút

 

 

Ekologickú katastrofu spomínali už v 80. rokoch. Zemplínsky trojuholník smrti stvoril najväčšie odkalisko na svete
Verejné vyznanie: Filip Tůma odhalil, čo si myslí o manželke Nele. Sen každej ženy!
Partia súkromných detektívov, aféry s modelkami, úzkosti. Pravda o dokonalých Beckhamovcoch!

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×