Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bravčové madailóniky s gaštanovou omáčkou

13.04.2019 (8/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Bravčové madailóniky s gaštanovou omáčkou
1 fotografia v galérii
Bravčové medailóniky s gaštanovou omáčkou
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g bravčovej sviečkovice, plnotučná horčica

Omáčka: 200 g pomletých upečených gaštanov, ½ banánovej šalotky, 50 ml smotany na šľahanie, 150 ml vývaru, 3 stonky čerstvého tymianu + na ozdobu, kúsok masla, soľ, korenie

POSTUP:

1. Sviečkovicu naporciujeme na plátky hrubé 1,5 cm. Potrieme horčicou z oboch strán a sprudka osmažíme na oleji z každej strany. Premiestnime na pekáč a dáme do rúry na stredný rošt piecť na 10-12 minút pri teplote 220 °C. Zatiaľ si urobíme omáčku.

2. Na masle opražíme dosklovita šalotku, pridáme pomleté gaštany a chvíľu restujeme. Zalejeme vývarom a smotanou, osolíme a okoreníme. Premiešame a necháme redukovať na menšom plameni. Keď má omáčka nami požadovanú konzistenciu, pridáme tymian. Zmes rozmixujeme dohladka.

3. Na tanieri mäso prelejeme omáčkou, ozdobíme čerstvým tymianom a podávame.

 

Stál pri strýkovom hrobe v takej zvláštnej polohe, až som sa pohoršil. A potom zrazu... čo sa to stalo?
Učí deti prežiť v prírode, vedie ich k hodnotám a spolupráci. Prečo sa o skautingu na Slovensku veľa nehovorí?
Speváčka Adele priznala rozpad manželstva: Toto je jej náhrada za manžela!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×