Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Burgundská hovädzia pečienka

03.04.2019 (7/2019) Príprava: 35 minút; Množstvo: 4 porcie
Burgundská hovädzia pečienka
1 fotografia v galérii
Burgundská hovädzia pečienka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g hovädzieho stehna, 100 ml vody, 250 g šampiňónov, 250 ml burgundského červeného vína, 1 lyžica múky, 20 g údenej slaniny, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, červená paprika

POSTUP:

1. Slaninu nakrájame na pásiky a opražíme. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom. Na tuku zo slaniny ho opražíme z každej strany. Posypeme červenou paprikou a zalejeme vodou. Dusíme pod pokrievkou.

2. Pridáme očistené, na plátky nakrájané huby, slaninu a ďalej dusíme. Keď mäso zmäkne, vyberieme ho zo šťavy.

3. Do vína zamiešame múku, nalejeme do hrnca a povaríme. Mäso nakrájame na plátky a vložíme ho naspäť do omáčky. Niekoľko minút ešte spolu hrejeme.

 

Odvážna hviezda zo seriálu Dr. House: Pre zvieratá donaha!
Mexické tortily
Drogy a alkohol sú minulosťou. Z Kate Moss je triezva elegantná dáma, môže za to tento muž!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×