Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Karamelové kocky

10.03.2019 (5/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 16 porcií
Karamelové kocky
1 fotografia v galérii
Karamelové kocky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

Cesto: 500 g hladkej múky, 150 g masla, 130 g práškového cukru, 2 vajcia, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 3 - 4 lyžice mlieka

Plnka: 100 g kryštálového cukru, 200 ml vody, 300 ml smotany na varenie, 4 lyžice polohrubej múky, 300 g masla, 200 g práškového cukru, 4 lyžice umu, 1 vanilínový cukor, čokoládová poleva

POSTUP:

1. Ingrediencie na cesto vymiesime dohladka. Rozdelíme na 4 časti, vyvaľkáme a upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 minút. Opakujeme so všetkými časťami cesta.

2. Kryštálový cukor skaramelizujeme a prilejeme vodu, aby sa cukor rozpustil. Smotanu rozmiešame s karamelovou vodou, múkou a vanilínovým cukrom. Uvaríme hustú kašu.

3. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne zašľaháme vychladnutú kašu s umom. Rozdelíme na 4 časti.

3. Vychladnuté cestá natrieme plnkou, položíme na seba a mierne zaťažíme. Uložíme na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.

4. Vyberieme z chladu, natrieme vrchné cesto poslednou časťou plnky, polejeme čokoládovou polevou a odložíme znova do chladu na 3 - 4 hodiny. Po úplnom stuhnutí nakrájame na kocky.

 

Primátori Martina a Rožňavy rozdávajú svoje platy, na samospráve vraj nechcú zarábať
Základnú školu v tejto obci vyhľadávajú rodičia z celého Slovenska
Rebierka na jablkách

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×