Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sýta pikantná polievka

06.03.2019 (5/2019) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Sýta pikantná polievka
1 fotografia v galérii
Sýta pikantná polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

300 g hovädzieho mäsa, 150 g cibule, 100 g údenej klobásy, 1,5 litra vody, 150 g červenej hlávkovej kapusty, 3 stredne veľké zemiaky, 1 zelená paprika, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, majorán

POSTUP:

1. Umyté hovädzie mäso nakrájame na kocky. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji dosklovita, pridáme mäso, klobásu a mierne opražíme s cibuľou. Osolíme, okoreníme, prisypeme rascu, podlejeme horúcou vodou a udusíme takmer domäkka.

2. Tesne pred dokončením pridáme kapustu s paprikou, obe nakrájané na tenké pásiky, zemiaky nakrájané na kocky a klobásu nakrájanú na kolieska. Dovaríme domäkka.

3. Pred dokončením polievku dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránom. Podávame s nasekanou papričkou čili.

 

Primátori Martina a Rožňavy rozdávajú svoje platy, na samospráve vraj nechcú zarábať
Základnú školu v tejto obci vyhľadávajú rodičia z celého Slovenska
Rebierka na jablkách

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×