Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakovo-kelový šalát

08.03.2019 (5/2019) Príprava: 20 minút; Množsto: 4 porcie
Zemiakovo-kelový šalát
1 fotografia v galérii
Zemiakovo-kelový šalát
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g maličkých zemiakov, 300 g kelu, 2 lyžice oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 paprička čili, 2 lyžice arašidového masla, 1 lyžica sójovej omáčky, 2 lyžičky medu, 2 paradajky, čierne korenie, soľ

POSTUP:

1. Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. Kel narežeme na rezance (hrubé časti listov odstránime), vložíme do misy, pokvapkáme olejom a rukami jemne premiešame. Listy zmäknú. Zemiaky narežeme na polovice, paradajky na kocky a pridáme ku kelu. Jemne znova premiešame.

3. Do hrnčeka dáme posekaný cesnak, papričku čili narezanú nadrobno, arašidové maslo, sójovú omáčku, med, korenie, soľ a 4 lyžice vody. Vo vodnom kúpeli nahrejeme, aby sa arašidové maslo roztopilo. Dôkladne rozmiešame. Omáčka by mala mať konzistenciu majonézy, ak je príliš hustá, pridáme trocha vody.

4. Necháme v chladničke odstáť asi hodinu.

 

Primátori Martina a Rožňavy rozdávajú svoje platy, na samospráve vraj nechcú zarábať
Základnú školu v tejto obci vyhľadávajú rodičia z celého Slovenska
Rebierka na jablkách

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×