Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rybárska torta

28.02.2019 (4/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 6 porcií
Rybárska torta
1 fotografia v galérii
Rybárska torta
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 kg filiet ryby pangasius, 3 hrnčeky ryže, soľ, mleté čierne korenie, šafran, 3-4 cibule, olej

Dip: petržlenová vňať, šťava z 1 citróna, 5 lyžíc tahini, nasekaná pažítka na ozdobu

POSTUP:

1. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Rozložíme na dno hrnca. Filety nasolíme, okoreníme a z oboch strán osmažíme. Poukladáme na cibuľu.

2. Ryžu prepláchneme, navrstvíme na filety, posolíme a zalejeme vodou, ktorou sme predtým zaliali šafran. Prikryjeme pokrievkou a uvaríme. Najprv sprudka, pokým nezačne voda vrieť, a potom na veľmi miernom ohni. Nemiešame. Po odparení vody sporák vypneme a necháme odstáť asi 10 minút.

3. Medzitým si nakrájame petržlenovú vňať, zmiešame ju s tahini a citrónovou šťavou, pridáme 4-5 lyžíc vody, osolíme.

4. Hrniec potom prikryjeme servírovacím tanierom a preklopíme. Ozdobíme nasekanou pažítkou alebo opraženými mandľami. Podávame poliate petržlenovým dipom.

 

Primátori Martina a Rožňavy rozdávajú svoje platy, na samospráve vraj nechcú zarábať
Základnú školu v tejto obci vyhľadávajú rodičia z celého Slovenska
Rebierka na jablkách

 

 

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×