Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové dolky s kapustou

04.03.2019 (4/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 20 kusov
Zemiakové dolky s kapustou
1 fotografia v galérii
Zemiakové dolky s kapustou
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

800 g zemiakov, 100 g hladkej múky, 1 vajce, 200 g kyslej kapusty, 30 g cibule, 50 g údenej slaniny, 10 g cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, 120 g masti

POSTUP:

1. Očistené zemiaky postrúhame do misy. Pridáme múku, vajce a nasekanú kyslú kapustu. Necháme chvíľu odstáť.

2. Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Cibuľu očistíme, najemno nasekáme a speníme na slanine. Zmes pridáme do cesta s prelisovaným cesnakom, korením a soľou. Dobre premiešame.

3. Z cesta na rozpálenej panvici na masti opekáme z oboch strán malé dolky. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s čajom ako večeru.

 

Stál pri strýkovom hrobe v takej zvláštnej polohe, až som sa pohoršil. A potom zrazu... čo sa to stalo?
Učí deti prežiť v prírode, vedie ich k hodnotám a spolupráci. Prečo sa o skautingu na Slovensku veľa nehovorí?
Speváčka Adele priznala rozpad manželstva: Toto je jej náhrada za manžela!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×