Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hruškové mafiny

16.02.2019 (3/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 12 porcií
Hruškové mafiny
1 fotografia v galérii
Hruškové mafiny
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

600 g očistených, na hrubšie nastrúhaných hrušiek, 350 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 100 g tuku na pečenie, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 3 vajcia, štipka škorice, 100 g sušených brusníc, rum, čokoládová poleva

POSTUP:

1. Brusnice v miske pokvapkáme rumom a necháme chvíľu odstáť. Vajcia rozdelíme a žĺtky, cukor a tuk spolu vyšľaháme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do zmesi striedavo pridávame múku s práškom do pečiva, sneh z bielkov, škoricu a vanilínový cukor. Nakoniec primiešame nastrúhané hrušky.

2. Mafinové košíčky plníme do 3/4. Do každého košíčka vtlačíme 2-3 brusnice a pečieme na 180 °C asi 25 minút. Vychladnuté ozdobíme čokoládovou polevou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

 

Zo Šamorína do Bratislavy za pol hodiny: Lodná MHD by mala premávať medzi týmito prístavmi!
Každý deň ho zdravil neznámy muž. Keď mu miestni povedali, o koho ide, po chrbte mu prešiel mráz!
Liek na rakovinu vo vajci? Modifikované sliepky znášajú vajcia, ktoré dokážu liečiť vážne ochorenia!

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×