Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fazuľová polievka

18.02.2019 (3/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Fazuľová polievka
1 fotografia v galérii
Fazuľová polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

250 g suchej fazule, 3 l vody, 1 údené koleno alebo klobása, 6 zemiakov, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 200 ml mlieka, 250 ml kyslej smotany, 2 lyžice kečupu, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky mletej sladkej červenej papriky, 1 lyžica cukru, ocot, soľ, 2 bobkové listy, 4 zrnká celého čierneho korenia, štipka drvenej rasce

POSTUP:

1. Prebratú a namočenú fazuľu scedíme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme nakrájané mäso alebo klobásu podľa chuti, bobkové listy, rascu a korenie. Dáme variť. Keď fazuľa začne mäknúť, pridáme soľ a nadrobno pokrájané zemiaky.

2. Krátko pred dovarením fazule a zemiakov na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku. Odstavíme z ohňa, pridáme červenú papriku a zalejeme studeným mliekom. Poriadne rozmiešame a vlejeme do polievky. Opatrne premiešame a pomaly privedieme do varu.

3. Keď začne polievka vrieť, pridáme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali kečup. Dochutíme cukrom, premiešame a opäť necháme zovrieť, pozor na vykypenie. Polievku podľa chuti dochutíme octom. Fazuľovicu podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

 

Zasmejte sa s nami!
Stál pri strýkovom hrobe v takej zvláštnej polohe, až som sa pohoršil. A potom zrazu... čo sa to stalo?
Učí deti prežiť v prírode, vedie ich k hodnotám a spolupráci. Prečo sa o skautingu na Slovensku veľa nehovorí?

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×