Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kel s pečeným mäsom

12.02.2019 (2/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Kel s pečeným mäsom
1 fotografia v galérii
Kel s pečeným mäsom
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 hlávka kelu, 1 cibuľa, 40 g údenej slaniny, 100 g ryže, 300 g pečeného mäsa, 4 vajcia, 40 g masti, 200 ml kyslej smotany

POSTUP:

1. Kel zbavíme vrchných listov, sparíme vo vriacej osolenej vode a nakrájame na rezance. Slaninu nakrájanú na kocky v hrnci krátko opečieme a speníme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme umytú ryžu, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.

2. Mäso a natvrdo uvarené vajcia pokrájame.

3. Vymastenú ohňovzdornú misu vysypeme strúhankou a striedavo do nej ukladáme vrstvy kelu, pečeného mäsa, ryže a vajec. Skončíme vrstvou kelu, ktorú polejeme roztopenou masťou zo slaniny zmiešanou so smotanou.

4. Vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.

 

Mysteriózne spomienky: Stará mama nepovedala nič, deťom by len ťažko vysvetlila, že sme práve videli ducha
V petržalskej nemocnici sa pustili v zime do výmeny okien. Univerzitná nemocnica zaplatí 2,3 milióna eur
Koniec obľúbenej herečky: Eva Rysová otvorene priznala, prečo viac nechce nakrúcať

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×