Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Klasická hrachová polievka

08.02.2019 (2/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: 6 porcií
Klasická hrachová polievka
1 fotografia v galérii
Klasická hrachová polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

250 g žltého hrachu, 1 mrkva, 100 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky majoránu, soľ, 2 staršie rožky, 30 g masla

POSTUP:

1. Hrach premyjeme, zalejeme studenou vodou a necháme aspoň 2 hodiny odstáť. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu s hrachom varíme domäkka v tej istej vode. Odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.

2. Polievku ochutíme majoránom, prelisovaným cesnakom a soľou.

3. V miske zmiešame smotanu s múkou a zmes nalejeme do polievky. Privedieme do varu a povaríme ešte 10 minút.

4. Rožky nakrájame na kocky a opečieme na rozpustenom masle.

5. Polievku podávame ozdobenú opečenými kockami.

Náš tip: Hotovú polievku môžete dochutiť niekoľkými kvapkami tekvicového oleja, prípadne balzamikovým octom.

 

Kávové zrná
Snehová torta s jahodami
Po štúdiu žurnalistiky vycestoval do Ameriky ako krasokorčuliarsky nováčik, dnes je leteckým záchranárom a stíha fotiť

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×