Klasická hrachová polievka

POTREBUJEME:
250 g žltého hrachu, 1 mrkva, 100 ml smotany na šľahanie, 2 lyžice hladkej múky, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky majoránu, soľ, 2 staršie rožky, 30 g masla
POSTUP:
1. Hrach premyjeme, zalejeme studenou vodou a necháme aspoň 2 hodiny odstáť. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu s hrachom varíme domäkka v tej istej vode. Odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
2. Polievku ochutíme majoránom, prelisovaným cesnakom a soľou.
3. V miske zmiešame smotanu s múkou a zmes nalejeme do polievky. Privedieme do varu a povaríme ešte 10 minút.
4. Rožky nakrájame na kocky a opečieme na rozpustenom masle.
5. Polievku podávame ozdobenú opečenými kockami.
Náš tip: Hotovú polievku môžete dochutiť niekoľkými kvapkami tekvicového oleja, prípadne balzamikovým octom.