Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mäsové guľky s kapustou

29.01.2019 (1/2019) Príprava: 60 minút; Množstvo: 4 porcie
Mäsové guľky s kapustou
1 fotografia v galérii
Mäsové guľky s kapustou
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

300 g bravčového bôčika, 150 g ryže, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 500 g kyslej kapusty, rasca, mletá červená paprika, kryštálový cukor, ocot, 1 lyžica hladkej múky, olej

POSTUP:

1. Ryžu povaríme 10 minút v osolenej vode, zlejeme a necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na menšie kúsky a pomelieme. V mise zmiešame mäso s vajcom a ryžou, osolíme a okoreníme. Vlhkými rukami z mäsovej hmoty odoberáme malé kúsky a tvarujeme guľôčky. Na panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja, v ktorom guľôčky opečieme. Hotové preložíme do vymasteného pekáča.

2. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opečieme na troche oleja. Pridáme premytú kapustu a krátko podusíme. Ochutíme soľou, rascou, paprikou, cukrom a octom. Polomäkkú kapustu navrstvíme na mäsové guľôčky. Dáme na 20 až 30 minút piecť do vyhriatej rúry.

3. Po upečení mäsové guľôčky vyberieme. Kapustu preložíme do hrnca, zahustíme múkou a 5 minút povaríme. Pred podávaním vrátime guľôčky do kapusty.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 20 až 30 minút

 

Outfity slovenskej prezidentky z oficiálnych návštev: Všimli ste si tieto detaily?
Vizáž Zuzany Čaputovej očami svetových médií: „Aj nám Francúzom vyrazila dych“!
Panika na Orave: Svorka vlkov schádza z hôr k cestám a útočí na stáda oviec

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×