Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové crumble

27.01.2019 (1/2019) Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Jablkové crumble
1 fotografia v galérii
Jablkové crumble
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

5 veľkých jabĺk, 150 g hladkej múky, 30 g ovsených vločiek, 90 g masla, 60 g hnedého cukru

POSTUP:

1. Očistíme a nakrájame jablká na tenké plátky. Zapekaciu misu vymastíme maslom a poukladáme do nej jablká.

2. V mise zmiešame rukou múku, vločky, maslo a cukor na posýpku. Zmesou posypeme jablká a dáme zapiecť na 30 až 40 minút do rúry vyhriatej na 170 °C alebo pokým bude posýpka zlatistá.

3. Môžme podávať so zmrzlinou alebo aj samostatne.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 30 až 40 minút

DOBRÁ RADA: Ak chceme mať jablká menej chrumkavé, môžeme ich pred tým, ako ich dáme do misy, variť v hrnčeku s trochou vody a troškou cukru 2 až 3 minúty. Ak nechceme použiť
veľa múky, môžeme dať viacej ovsených vločiek.

 

Hubová polievka
Outfity slovenskej prezidentky z oficiálnych návštev: Všimli ste si tieto detaily?
Vizáž Zuzany Čaputovej očami svetových médií: „Aj nám Francúzom vyrazila dych“!

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×