Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakovo-čerešňové rezy

21.01.2019 (1/2019) Príprava: 30 minút; Množstvo: asi 15 porcií
Zemiakovo-čerešňové rezy
1 fotografia v galérii
Zemiakovo-čerešňové rezy
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

4 vajcia, 1 hrnček práškového cukru, 1 hrnček uvarených a postrúhaných zemiakov, 1 balíček vanilínového cukru, 1/2 hrnčeka mletých orechov, 3-4 lyžice hrubej múky, 1-2 lyžice oleja, 1 pohár zaváraných čerešní, štipka soli, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. V mise vyšľaháme vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom. Do zmesi zapracujeme vychladnuté postrúhané zemiaky, mleté orechy, múku a olej. Podľa chuti a potreby pridáme štipku soli. Všetky suroviny dôkladne spracujeme a vymiesime hladké, kompaktné cesto.

2. Cesto preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrch poukladáme odkvapkané čerešne. Plech preložíme do vyhriatej rúry a pomaly upečieme.

3. Po upečení necháme vychladnúť v plechu, nakrájame na rezy a pred podávaním posypeme cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 40 minút

 

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×