Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Gaštanovo-cibuľový chlieb

19.01.2019 (49/2018) Príprava: 40 minút; Množstvo: 1 kus
Gaštanovo-cibuľový chlieb
1 fotografia v galérii
Gaštanovo-cibuľový chlieb
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

200 g gaštanov, 1 šálka slnečnicových semienok, 300 g celozrnnej múky, 200 g hladkej múky, 1 droždie, 1 cibuľa, 100 g slaniny, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica soli, 100-200 ml vlažnej vody

POSTUP:

1. Gaštany varíme 20 minút v osolenej vode, ošúpeme a roztlačíme lisom na zemiaky. Múku zmiešame s gaštanmi, so slnečnicovými jadierkami a rozmiešame v nej aj droždie. Prilejeme toľko vlažnej vody, aby sme získali ťahavé vláčne cesto.

2. Cibuľu pokrájame najemno, udusíme a necháme vychladnúť. Slaninku nakrájame na kocky a spolu s cibuľou zapracujeme do cesta. Masu udržiavame v teple, prikryjeme a necháme odpočívať asi hodinu.

3. Po vykysnutí dáme cesto do pripravenej formy a pečieme. Počas pečenia chlieb potierame vodou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 40 minút

Náš tip:Ak nemáme gaštany, dá sa použiť aj gaštanové pyré z mrazničky.

 

Jennifer Lopez na fotografiách s dokonalým telom. Povedz nám, ako to robíš, prosia ju fanúšičky!
Slováci v New Yorku: Brooklyn si pochutnáva na dobrote babky Júlie z Litmanovej!
Hrôza na školách: Učitelia bojujú so šikanou, každý mesiac žiadajú o pomoc dvaja pedagógovia

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×