Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná rybacia polievka

23.12.2018 (51/2018) 4 porcie príprava: 25 minút
Vianočná rybacia polievka
1 fotografia v galérii
Vianočná rybacia polievka
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

2 ks hlavy, kosti z ryby, koreňová zelenina – zeler, mrkva, petržlen, 2 lyžice octu, cibuľa, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, soľ, 300 g ikrier z kapra (pokiaľ nemáme, použijeme 4 lyžice detskej krupice)

POSTUP:

1. Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie. Potom pridáme očistenú koreňovú zeleninu a cibuľu v celku, trošku okoreníme. Do základu prilejeme trošku octu a pridáme stonky z petržlenu, varíme 18-20 minút.

2. Z polievky vyberieme rybu a koreňovú zeleninu, mäso z ryby oddelíme od kostí. Varenú zeleninu nahrubo nastrúhame a dáme naspäť do polievky.

3. V rozpálenom hrnci roztopíme trochu masla, pridáme nastrúhanú surovú mrkvu, osmažíme. Pridáme zvyšok čistého surového mäsa z ryby (bez kostí!) nakrájaného na menšie kúsky a pokiaľ máme, tak ikry. Pridáme k mrkve, osolíme, okoreníme a restujeme. Túto zmes pridáme do polievky, osolíme a okoreníme podľa chuti.

4. Pokiaľ nemáme ikry, tak na panvicu nasypeme krupicu a opražíme ju nasucho dozlatista. Potom ju postupne primiešame do polievky. Nakoniec pridáme uvarené rybacie mäso a nakrájanú petržlenovú vňať. Necháme zovrieť.

 

V banskobystrickej Roosveltovej nemocnici zintenzívnili osvedčenú liečbu: S pacientmi im pomáhajú pijavice
Mandľové rožky
Dvojníčka Evy Varholíkovej? Neuveriteľné, veď tá modelka vyzerá ako ona!

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×