Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná Sacherova torta

21.12.2018 (51/2018) Príprava: 45 minút; Množstvo: 12 porcií
Vianočná Sacherova torta
1 fotografia v galérii
Vianočná Sacherova torta
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

Cesto: 240 g horkej čokolády, 220 g masla, 175 g práškového cukru, 120 g krupicového cukru, 8 vajec, 175 g polohrubej múky, 60 g jemne pomletých mandlí, 250 g marhuľového džemu, mandle a maslo na formu

Poleva: 250 g horkej čokolády, 220 g cukru, 125 ml vody

POSTUP:

1. Formu s priemerom 24 cm potrieme maslom a posypeme mletými mandľami. Vložíme do chladničky. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Primiešame roztopenú čokoládu so žĺtkami. Bielky s krupicovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne vmiešame do čokoládovej zmesi. Nakoniec prisypeme múku s mandľami a premiešame.

2. Cesto vylejeme do vychladenej formy a pečieme pri teplote 180 °C asi 1 hodinu. Potom vyberieme a necháme vychladnúť.

3. Do hrnca polámeme čokoládu, pridáme cukor a vodu. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 5 minút na miernom ohni. Potom necháme vychladnúť za občasného miešania.

4. Cesto rozrežme priečne na polovicu. Marhuľový džem zohrejeme a cez sitko nanesieme na spodnú polovicu. Zakryjeme druhou polovicou a znova natrieme džemom. Tortu nakoniec polejeme mierne vychladnutou čokoládovou polevou a uhladíme. Necháme v chlade stuhnúť.

 

Autizmus chlapcovi priniesol veľký dar. Videl veci, o ktorých rodičia netušili!
Sprchový kút vám zmonitoruje životné funkcie a steny premaľujete jedným klikom: Takto bude vyzerať dom budúcnosti!
Vlado Varga: Futbal vždy odzrkadľoval stav spoločnosti, keď padne ten slovenský na samé dno, kto ho vzkriesi?

Focus Media
VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×