Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníkové štvorlístky

11.12.2018 Príprava: 30 minút; Množstvo: 30 kusov

Medovníkové štvorlístky
1 fotografia v galérii
Medovníkové štvorlístky
Autor fotografie: Dušan Křstek

POTREBUJEME:

50 g tuku na pečenie, 250 g medu, 250 g kryštálového cukru, 250 g hladkej
múky, 1 lyžica medovníkového korenia, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 20 g kakaa, 1 vajce, 1 lyžička strúhanej pomarančovej kôry, 250 g mletých vlašských orechov
100 g tuku na polevy, 1 vajce na potretie, 100 g slivkového lekváru, 350 g čokolády na varenie, 80 g celých lúpaných mandlí, 200 g bielej polevy, 50 g nesolených nasekaných pistácií

POSTUP:

1. V hrnci za stáleho miešania rozpustíme tuk, med a cukor. Múku, korenie, prášok do pečiva a kakao preosejeme do misy. K múke pridáme vajce, pomarančovú kôru, mleté orechy a medovú zmes. Vypracujeme hladké tuhé cesto, zabalíme do fólie a dáme na noc odležať do chladničky.

2. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, povykrajujeme z neho štvorlístky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Po upečení necháme vychladnúť a dáme dole z papiera.

3. Polovicu štvorlístkov potrieme lekvárom a zlepíme s nenatretou polovicou štvorlístkov.

4. Čokoládu a tuk na polevy rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Časť štvorlístkov namáčame do polovice do čokolády a ozdobíme mandľami. Bielu polevu rozpustíme podľa návodu a ozdobíme ňou druhú časť štvorlístkov. Ozdobíme nasekanými pistáciami a necháme zaschnúť.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 15 minút

 

V banskobystrickej Roosveltovej nemocnici zintenzívnili osvedčenú liečbu: S pacientmi im pomáhajú pijavice
Mandľové rožky
Dvojníčka Evy Varholíkovej? Neuveriteľné, veď tá modelka vyzerá ako ona!

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×