Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Figové hrudky

15.12.2018 Príprava: 30 minút; Množstvo: 20 kusov
Figové hrudky
1 fotografia v galérii
Figové hrudky
Autor fotografie: Dušan Křstek

POTREBUJEME:

2 bielky, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 125 g mletých mandlí, 20 sušených fíg, tortové oblátky, čokoláda na ozdobenie

POSTUP:

1. Z bielkov vyšľaháme sneh. Postupne doň pridáme oba druhy cukru a šľaháme, až vznikne lesklý tuhý sneh. Do snehu opatrne primiešame mleté mandle a nadrobno nakrájané figy.

2. Z tortových oblátok pomocou formičky povykrajujeme kruhy. Pripravené kruhy poukladáme na plech a na každý nanesieme lyžičku snehovej zmesi. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 10 minút.

3. Po upečení vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Vrch vychladnutých hrudiek ozdobíme rozpustenou čokoládou.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 10 minút

 

V banskobystrickej Roosveltovej nemocnici zintenzívnili osvedčenú liečbu: S pacientmi im pomáhajú pijavice
Mandľové rožky
Dvojníčka Evy Varholíkovej? Neuveriteľné, veď tá modelka vyzerá ako ona!

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×