Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zázvorníky

05.12.2018 (48/2018) Príprava: 15 minút; Množstvo: 20 kusov
Zázvorníky
1 fotografia v galérii
Zázvorníky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

250 g fruktózy alebo hroznového cukru, 1 lyžička kurkumy, 2 lyžice strúhaného čerstvého zázvoru, 100 g horkej čokolády, 1 vajce, 3 žĺtky, 250 g hladkej múky, múka na posypanie dosky

POSTUP:

1. Vo väčšej mise zmiešame cukor s vajcom a so žĺtkami. Misu preložíme nad hrniec s horúcou vodou a miešame, zmes však nesmie vrieť. Odstavíme a do zmesi primiešame kurkumu a zázvor. Miešame do úplného vychladnutia.

2. Do vaječnej zmesi opatrne pridáme preosiatu múku. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme zakryté chvíľu odpočinúť. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska (alebo nejaké zaujímavejšie tvary, nech všade nemáme len kolieska). Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme.

3. Po upečení zázvorníky namáčame v rozpustenej horkej čokoláde a necháme uschnúť.

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 15 minút

 

Pacient a milióny: Štát vyhlásil vojnu farmafirmám, zmenia sa ceny liekov?
Zo Slovenska odišiel do Vietnamu, aby sa stal multimilionárom. V mieste bez turistov si plní sen
Nitra odmieta správu ciest pre automobilku. „Ak štát chce, aby sme sa o ne starali, nech nám zaplatí,“ tvrdia poslanci

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×