Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechovo-tvarohové rožky

27.12.2018 (48/2018) Príprava: 40 minút; Množstvo: 24 kusov
Orechovo-tvarohové rožky
1 fotografia v galérii
Orechovo-tvarohové rožteky
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

200 g tvarohu, 50 g mletých vlašských orechov, 300 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva, soľ, 50 g hnedého cukru, 50 g kryštálového cukru, 200 g stuženého tuku na pečenie (Hera)

POSTUP:

1. Tuk, tvaroh, múku, prášok do pečiva a štipku soli vypracujeme na hladké cesto. Vypracujeme guľu, ktorú zabalíme do fólie a dáme na 2 až 3 hodiny do chladu.

2. Oba druhy cukru zmiešame spolu s orechmi a polovicou zmesi posypeme pracovnú dosku. Polovicu cesta rozvaľkáme na pocukrovanej doske na kruh, nakrájame na 12 rovnakých dielov, ktoré zvinieme od širšej strany a vytvarujeme do rožkov. Postup zopakujeme aj s druhou polovicou cukrovej zmesi a cesta.

3. Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť na plechu.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3-4

Čas pečenia: 15 minút

 

V banskobystrickej Roosveltovej nemocnici zintenzívnili osvedčenú liečbu: S pacientmi im pomáhajú pijavice
Mandľové rožky
Dvojníčka Evy Varholíkovej? Neuveriteľné, veď tá modelka vyzerá ako ona!

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×