Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slivková delikatesa

02.01.2019 (45/2018) Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Slivková delikatesa
1 fotografia v galérii
Slivková delikatesa
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 balenie lístkového cesta, 500 g čerstvých sliviek, 2 tégliky kyslej smotany, 3 vajcia, 3 lyžice práškového cukru, 1 lyžica rumu, škoricový cukor

POSTUP:

1. Menší pekáč vyložíme papierom na pečenie. Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním dno i okraje pekáča.

2. Slivky umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a rozložíme na cesto. Smotanu zmiešame s vajcami, cukrom a rumom. Zmes nalejeme na slivky.

3. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Po upečení vyberieme z rúry, necháme vychladnúť, nakrájame a pred podávaním posypeme škoricovým cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

 

Skúšaná popularita holandského kráľa: Oženil sa s vymetačkou barov a dcérou ministra krutovlády v Argentíne
Boli sme vo Fekišovciach: Obec sa rozdelila na dva tábory, „srandu“ z videa strieda realita dediny s malým rozpočtom
Osud? Životy Zdeny Studenkovej a Heleny Vondráčkovej sa opäť prepoja!

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×