Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slaninkový „cesnekáč“

07.12.2018 (43/2018) Príprava: 20 minút; Množstvo: 10 porcií
Slaninkový „cesnekáč“
1 fotografia v galérii
Slaninkový „cesnekáč“
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

1 droždie, 3 menšie zemiaky, 800 g hladkej múky, 250 g údenej slaniny, 2 lyžice rasce, 2 lyžice soli, 2 hlávky cesnaku, 100 ml oleja, 700 ml vlažnej vody

POSTUP:

1. Do misy nastrúhame na jemnom strúhadle ošúpané zemiaky, ktoré sme predtým uvarili v šupe. Pridáme zarobený kvások z vody a droždia, rascu a lyžicu soli. Hladkú múku pridávame po častiach, aby sa cesto poriadne spracovalo.

2. Necháme vykysnúť 45 minút. Počas kysnutia cesto dvakrát premiešame. Po vykysnutí ho rozdelíme na 2 menšie plechy, ktoré sme vymastili a vysypali hrubou múkou.

3. Pripravíme cesnakovú zmes z pretlačeného cesnaku, lyžice soli, oleja a vody. Do zmesi namočíme prsty a cesto roztiahneme po celom plechu. Nevaľkáme! Potrieme cesnakovou zmesou, posypeme nakrájanou slaninou a necháme ešte pár minút vykysnúť.

4. Pečieme 40 minút v rúre rozohriatej na 220 °C. Po vytiahnutí potrieme poslednýkrát cesnakovou zmesou.

 

Biely dom rozžiarila vianočná výzboda: Takto vyzerajú Vianoce amerického prezidenta!
Kým na „východnom fronte“ Ukrajiny muži v uniformách bojujú za ideály, na „západnom“ drankajú úplatky
Chovali priadku morušovú, Mária Terézia im darovala les. Prvým ropným vrtom v Československu sa chvália dodnes

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×