Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jogurtové pirohy

04.01.2019 (43/2018) Príprava: 50 minút; Množstvo: 6 porcií
Jogurtové pirohy
1 fotografia v galérii
Jogurtové pirohy
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

250 ml bieleho jogurtu, 700 g polohrubej múky, štipka soli, pikantný lekvár na plnenie, 50 g masla, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Vo väčšej mise zmiešame jogurt so soľou a s múkou. Múky pridávame iba toľko, koľko jogurt vstrebe. Preložíme na pracovnú dosku, dôkladne premiesime a vypracujeme hladké cesto.

2. Cesto vyvaľkáme natenko a pomocou pohára povykrajujeme kolieska. Naplníme lekvárom a preložíme na polovicu, okraje popritláčame vidličkou. Naplnené pirohy uvaríme vo vriacej osolenej vode a scedíme.

3. Pred podávaním pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme cukrom.

 

Vedela, že jej dcéra nebude dlho žiť. „Romanka mala prísť na svet a ja som nemala právo brať jej život,“ hovorí
Marie Kyselková prežila rozprávku len na plátne. Posledné prianie sa princeznej Lade nesplnilo
Európania tu pracujú zadarmo, pije sa kmérska whisky a v tme pozoruje svietiaci planktón

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×