Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový zákusok

07.01.2019 (43/2018) Príprava: 50 minút; Množstvo: 8 porcií
Jablkový zákusok
1 fotografia v galérii
Jablkový zákusok
Autor fotografie: Dušan Křístek

POTREBUJEME:

500 g strúhaných jabĺk, 3 vajcia, 1 lyžica kakaa, 200 ml oleja, 400 g kryštálového cukru, 300 g polohrubej múky, 100 g hrubej múky, 2 lyžice sódy bikarbóny, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie

POSTUP:

1. Najemno postrúhané jablká zmiešame so žĺtkami, s kakaom, olejom a 250 g cukru. Bielky vyšľaháme so zvyšným cukrom dotuha a opatrne zapracujeme do jablčnej zmesi. Do cesta prisypeme oba druhy múky spolu so sódou bikarbónou.

2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 30 až 40 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

3. Pred podávaním necháme koláč vychladnúť na plechu, pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 40 minút

 

Vedela, že jej dcéra nebude dlho žiť. „Romanka mala prísť na svet a ja som nemala právo brať jej život,“ hovorí
Marie Kyselková prežila rozprávku len na plátne. Posledné prianie sa princeznej Lade nesplnilo
Európania tu pracujú zadarmo, pije sa kmérska whisky a v tme pozoruje svietiaci planktón

VIDEO
© Život Publishing, a.s. Autorské práva
sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu.
Spravodajská licencia vyhradená.

Zobrazenie: mobil | klasické

Prihlásenie

Táto akcia vyžaduje prihlásenie. Chceš sa prihlásiť?

Áno Nie

×